Rejsen til Nettuno

Det er nemt, hurtigt og billigt at komme til Nettuno. Vi har samlet alle de informationer du skal bruge, når du skal planlægge din rejse til Nettuno.

Nettuno ligger bekvemt placeret ved kysten en times kørsel syd for Rom. Nærheden til Rom, og dermed Roms lufthavne, gør det nemt at komme til og fra Nettuno hele året. Da Nettuno samtidig er stationsby med direkte forbindelse til Roma Termini, Roms hovedbanegård, gør det rejseplanlægningen meget enkel.

Med fly til Rom

Fra Københavns Lufthavn er der flere flyselskaber der har daglige forbindelser til Rom hele året rundt. Fra Billund er der i sommermånederne 3-5 afgang om ugen.

Rom har to lufthavne, der ligger nogenlunde lige lagt fra centrum. Når du skal til Nettuno, er det hip som hap hvilken lufthavn du flyver til, da du typisk skal inden om Roma Termini under alle omstændigheder. Vælg derfor bare en afgang til den lufthavn der tilbyder det du prioriterer uanset om det så er en god pris eller en fornuftigt ankomsttidspunkt. Du vinder ikke rigtigt noget ved at vælge den ene lufthavn frem for den anden. Når det er sagt er der dog langt flere faciliteter i den store gamle Fiumicino end i den noget mindre, men nyere, Ciampino.

Turen til Rom tager omkring to en halv time og kan i sæsonen typisk fås fra omkring 1.000 kr for en returbillet. Det kan anbefales at søge efter flyveturen via eksempelvis Momondo.

Transport til og fra fra lufthavnen

Når du er landet i en af lufthavnene skal du ind til Roma Termini. Det foregår nemmest og billigst med en direkte lufthavnsbus. De går hele dagen hver halve time i gåafstand fra ankomsthallen og det tager en times tid at nå Roma Termini uden stop. Prisen er omkring 6 euro (2019). Du kan med fordel reservere en plads på forhånd. Skulle du blive forsinket, gælder billetten bare til en senere afgang.

Fra Roma Termini skal du tage toget til Nettuno. Nettuno er endestation, så navnet fremgår af både køreplaner og skilte på stationen i Rom. Turen tager ligeledes en times tid og koster 3,60 euro (2019).

Er du ikke så meget til offentlig transport kan du alternativt tage en taxi fra lufthavnen til Nettuno. Så er du noget hurtigere fremme. Turen tager en times tid men er selvfølgelig en del dyrere end tog. Du kan også køre med Uber.

Det er også muligt at leje en bil og selv køre turen. Vær opmærksom på, at der de fleste steder skal betales p-afgift.

Andre måder at komme til Nettuno på

Ønsker du ikke at flyve kan du også komme til Nettuno på andre måder.

Med lidt god vilje kan du køre i egen bil hele vejen. Turen fra København til Nettuno er ca. 2.000 km lang og kan gøres på et døgns tid, hvis du ikke holder for mange pauser undervejs.

Det er også muligt at tage toget hele vejen eller at tage en kombination af tog og fjernbusser. Det kræver dog en del tålmodighed, da der vil være en del skift undervejs, men det kan lade sig gøre. Vi har selv taget nattoget gennem europa til Norditalien flere gange. Det er en dejlig rejseform, men kræver at man har tiden til det.

Typisk går ruten ned gennem Tyskland og via Basel og Milano til Rom. Turen kan gøres på lidt over et døgn.

Sidst, men ikke mindst, kan du komme til Nettuno ad vandvejen. Der går ingen færger, så det kræver at du kommer i din egen båd. Der er en glimrende lystbådehavn i Nettuno. Det kan du læse mere om her: Marina Di Nettuno.