Den hurtige sult

Nettuno er en guldgrube af gode pizzeriaer og andre steder med hurtig mad. Her er de steder vores maver synes bedst om.

Nogle forbinder Italien med slowfood og mormors gode gamle retter, der er gået i arv gennem generationer. Men nogle gange har man bare ikke tid til at vente på at der bliver tændt op i brændekomfuret og slagtet et lam. Heldigvis byder Nettuno på masser af gode steder med mad til den hurtige sult. Steder man sagtens kan være bekendt at spise morgen, middag og aften. Herunder er nogle af vores favoritter.

Pizza

Kan man besøge Italien uden at svælge i pizza? Ikke efter vores mening og derfor er det herligt at der i Nettuno findes et pizzeria på snart sagt hvert et gadehjørne i centrum af byen. Her er med andre ord masser af steder at få stillet pizza-sulten.

Her koncentrerer vi os om de steder der serverer pizza i stykker. Det vil sige at pizzaerne er bagt og ligger i disken klar til at blive spist med det samme. Det er der mange fordele ved. Det går hurtigt, det er billigt og man kan blande forskelige stykker. Regn med 3-4 stykker per person til aften, men bestil gerne et stykke af gangen. Så får du det lige som du vil have det. Typisk koster et stykke 1 euro.

Al flicorno

Omkring Piazza del Mercato ligger to af vores favoritter. Det første, Al flicorno 2, var det første sted vi besøgte i Nettuno og det har derfor en særlig plads i vores hjerter (og maver). Vi er kommet her mange gange siden. Ret beset er det måske ikke de bedste pizzaer i byen, men her er altid et stort udvalg og hurtig udskiftning så de ikke ligger og bliver tørre. Betjeningen er sød og venlig. Prøv pizzaen med fire slags oste og deres kartoffelpizza.

Il Portico

Hos Il Portico, ligeledes på Piazza del Mercato, har de udover pizza ofte også diverse andre småretter som lasagne eller suppe. Stedet har en lidt kedelig belysning og kan ikke kaldes decideret hyggeligt, men her er altid rent og pænt. Stedet har åbent hele dagen – også i middagspausen, hvor flere at de andre steder har lukket. Udvalget skifter meget og hurtigt, så her er altid noget spændende og friskbagt at prøve, for eksempel pizza med græskar. Her er siddepladser både ude og inde.

Papadoc

Papadoc på Via Santa Maria laver nogle af Nettunos bedste pizzaer – og sælger også fremragende brød. Stedet er meget lille og her kan godt blive lidt trangt, når de lokale flokkes om disken. Man kan ikke sidde ned – her er kun to små høje borde man kan stå ved. Køb i stedet en pizza til hver hånd og tag dem med ud og find en bænk. Er du mere sulten, så tag en runde mere.

Andre

Ud over de nævnte steder, findes der masser af steder med pizza i stykker i Nettuno. Prøv dem endelig. Det koster kun en euro hvert sted, så tag gerne en rundtur hvor du prøver 3-4-5 steder. Spis hvert pizzastykke mens du går fra det ene sted til det næste.

Burger og pommes frites

Nu er vi ovre i afdelingen for ikke-italiensk mad. Men bare rolig vi siger det ikke til nogen. Af og til har man bare lyst til noget fedtet mad med masser af salt. Det skal man have lov til.

Bulldog

Selvom man måske ikke skulle tro det, så byder Nettuno på en ren perle i denne kategori. Du er simpelthen nødt til at prøve Bulldogs hjemmelavede pommes frites. Stedet ligger først for på havnen i Nettuno og her serveres ikke andet end lange sprødstegte kartoffelstrimler med dyppelse. De laver dem selv fra bunden af rå kartofler – ingen frysevarer her. Prøv deres samurai-dip – og forbered dig på en sand eksplosion i munden.

McDonalds

Ingen vil indrømme det, men vi gør det alle: Spiser på McDonalds af og til. Maden behøver ingen nærmere præsentation, så det vil vi lade være med. McDonalds i Nettuno ligger på Piazzale J. F. Kennedy lige over for den amerikanske militærkirkegård.

Kylling og Kebab

På Via Ennio Visca tæt ved stationen ligger Polli allo Spiedo. Et ganske lille sted hvor ejeren har fået den fremragende ide at installere en rotisseri-ovn. Her spidsteger han 25 kyllinger af gangen. Her er ingen siddepladser, det er ren take-away. Ind og købe en kylling eller to og hjem og spise dem. De har også fade med dejlige langtidsstegte kartoffelbåde, peberfrugt og squash. Med andre ord nok til et helt måltid. Ellers kan du kombinere kyllingen med pommes frites fra Bulldog.

På hovedgaden oven for havnen ligger et populært kebab-sted, hvor de unge flokkes. Det er helt klassisk med pitabrød og fritter. Måske ikke videre spændende, men har du kebab-trang er det eneste der hjælper kebab, og så er det rart at vide at det er til at få i byen. I området over for stationen ligger der også flere kebab-steder.