Kaffebarer i Nettuno

Nettuno har et glimrende udvalg af gode caféer, hvor du kan få den rigtige italienske espresso. Se her hvor du finder vores yndlingssteder.

Det at gå på café og drikke en kop kaffe er en stor del af den italienske kultur. Så gør dig selv den tjeneste at få den oplevelse med når du er i Nettuno. Det er billigt og godt. En kop god håndlavet kaffe koster typisk kun omkring 1 euro.

Der er masser af gode caféer i Nettuno. Ofte er der tale om små uprætentiøse steder, men sådan er det i Italien, hvor man kalder den slags steder for en kaffebar eller ganske enkelt bare en bar. Her er kaffe noget man drikker i en fart, gerne stående ved disken. Glem under alle omstændigheder ideen om den typiske danske cafe, der serverer alt fra nachos over caféburger til unghanebryst. I Italien handler det først og fremmest om kaffe og måske en kage eller en lille en.

Typisk drikkes kaffen som sagt stående ved disken og det er ikke unormalt at italienerne kun er i lokalet 2-3 minutter før de går videre. Ikke noget med at sidde og nippe til kaffen i halve og hele timer. Nogle steder tilbyder de også lidt småretter, men det er typisk nogle der er lavet påforhånd, så de også kan indtages hurtigt eller tages med.

I bund og grund er der ikke den store kvalitetsforskel på selve kaffen, når man går på café i Italien. Om man går det ene eller det andet sted hen er sådan set hip som hap. Kaffen smager af det samme alle steder. Den er hårdt ristet og stærk. Det handler mere om beliggenheden og om stemningen, når man skal finde sit favoritsted.

Vær opmærksom på, at der ofte er to forskellige priser på kaffen alt efter om du drikker den ved disken eller skal have den serveret ved bordet. Det sidste er ofte noget dyrere.

Om italiensk kaffe

Hvis man i Italien beder om en kaffe (caffé, på italiensk) på en café, så får man en espresso. På italiensk er kaffe altså lig med espresso. Det betyder også, at hvis du vil have en espresso, så skal du bare bede om en caffé. Espresso er standardkaffen. Espresso bliver ofte serveret med et lille glas vand til. Så kan du skylle munden før eller efter den stærke kaffe.

Hvis du vil have mælk i din kaffe er en cappuccino det mest udbredte. Rigtige italienere drikker iøvrigt kun kaffe med mælk før frokost. Efter frokost står den altid på espresso. Du gør selvfølgelig bare som du vil – og der bliver da heller ikke set skævt til folk der nyder en cappuccino om aftenen.

Går du efter en dansk kop sort kaffe, skal du bede om en americano. Det er en espresso, som fortyndes med vand, så den bliver knap så stærk og lidt større.

Ud over de nævnte standard kaffedrikke, har de fleste steder en række specialiteter med alt fra Nutella til diverse sirupper.

Går du på cafe i Nettuno vil du helt sikkert også støde på en Orzo. Orzo er en kaffelignende drik som er brygget på ristet bygmalt. De er meget populære og fås alle vegne som en en del af standardsortimentet.

Gode caféer i Nettuno

Vi har vel drukket espresso eller cappuccino på de første 25 forskellige caféer i Nettuno under vores besøg – og vi har endda ikke besøgt dem alle. Der er i hvert fald 25 mere spredt over hele byen. Vi kan af gode grunde ikke beskrive allesamen. I stedet har vi valgt nogle af vores favoritter ud og forsøgt at komme lidt rundt med vores udvalg, så oplevelsen bliver så forskelligartet som muligt. Vi har koncenteret os om dem i centrum af byen, men uanset hvor du går rundt er du aldrig langt fra en god café.

Ud over caféerne har flere supermarkeder og andre butikker ofte også en kaffeautomat og man kan selvfølgelig også få kaffe på de fleste restauranter. Du vil derfor helt sikkert ikke tage kaffetørstig fra Nettuno.

Panna e Cioccolata

Panna e Cioccolata på Piazza del Mercato er vores stamcafe i Nettuno. Faktisk ikke så meget på grund af kaffen, der er nemlig som sagt ikke den store forskel på kaffen fra café til café. Men på Panna e Cioccolata laver de byens absolut bedste kager med masser af lækker créme. Prøv for eksempel deres snegl med pistaciecreme. Der bliver bagt hele dagen, så selv hvis du kommer klokken 23 er der friskbagte kager. Selv om stedet umiddelbart ikke gør meget væsen af sig, får det vores varmeste anbefalinger.

Kaffebaren på promenaden

På promenaden umiddelbart ud til stranden øst for havnen ligger en café i en lille pavillon i bedste københavnerstil. Dem er der øvrigt nogle stykker af i Nettuno. Man indtager kaffen stående ved disken eller ved et af bordene, der står ved siden af. Caféen skal fremhæves for sin gode beliggenhed lige ud til stranden. De har en fint udvalg af de sædvanlige ting som kaffe, bagværk, små poser chips samt kolde drikke etc. Det fremgår desværre ikke af skilte hvad caféen hedder, men den er nem at finde.

Mille

Mille på Piazza Giuseppe Garibaldi anbefaler vi fordi den er et godt eksempel på en arketypisk italiensk café. Den har selvfølgelig først og fremmest kaffe i alle afskygninger og derudover et udvalg af kager og små sandwiches til den hurtige sult. Derudover lidt likører til kaffen samt en hylde med slik og chips. Skrabelodder er også en del af tilbuddet. Her kommer de lokale og får en hurtig espresso eller orzo.

Caffé della Posta

Caffé della Posta på Via Antonio Gramsci er en café med lidt mere stil end de andre vi har nævnt. Her bærer personalet hvid skjorte og sort vest og interiøret er i samme stil. Kaffen smager dog lige som alle de andre steder. De har mange gode kager og et udvalg af enkle frokostretter. Beliggenheden er god og der tilbydes udeservering og salg af hjemmelavet is.

Langs bymuren

Langs med den gamle bymur (på ydersiden) findes flere gode caféer, hvor man kan få en hurtig kop kaffe. Tættest på havnen ligger Café del Pescatore og længere henne Positano. Begge ligger i små huse og de har også begge borde i pavilloner, hvis vejret ikke til at sidde ude. Sidstnævnte café har et stort “kaffekort”, med en masse andre varme drikke end netop kaffe i alle regnbuens farver. Hvis du er klar på at prøve noget anderledes, så giv den et besøg.

Styr udenom denne

På selve havnen ligger Point bar. Det er en kombineret café og restaurant. Der er altid godt fyldt op med masser af lokale unge. Men lad dig ikke narre. Alting koster det dobbelte eller tredobbelte af andre steder. De bruger alle kneb på stedet for at snyde dig. Et af deres tricks er at tage noget helt andet for deres ting er der står på skilte og menukort. Hold dig for enhver pris væk fra dette sted. Der findes masser af bedre steder i Nettuno.