Isbarer i Nettuno

Italiensk is er noget af det bedste der findes. I Nettuno er der adskillige isbarer. Her er vores favoritter.

Man kan ikke holde ferie i Italien uden at skulle stifte bekendtskab med italiensk is, der har ry som noget af verdens bedste. Og det er ikke bare et ry. Der bliver skam holdt konkurrencer i den slags og verdens bedste is bliver kåret. Nettuno er godt med. Her er flere isbarer og en af dem har pokaler og medaljer fra verdensmesterskaberne i is som et synligt bevis på den gode kvalitet.

Det gode ved italien er, at de fleste steder der severer is, serverer hjemmelavet is. Man skal næsten anstrenge sig for at finde standardis fra en af de store industriproducenter. Med mindre man går i supermarkedet, selvfølgelig, men også her kan man finde specialiteter. Man går derfor sjældent galt i byen hvis man går ind på en rigtig isbar (gelateria, på italiensk). Her er isen som hovedregel hjemmelavet – og god. Går du på restaurant eller café er det til gengæld ikke sikkert, at du får hjemmelavet is. Vores anbefaling er derfor at nyde isen fra en af de dedikerede isbarer.

Herunder er nogle af vores favoritter i Nettuno, når det handler om at få en god is.

Gode isbarer i Nettuno

Gelateria Colalucci

På Piazza del Mercato ligger Gelateria Colalucci, som er det sted hvor pokaler, medaljer og billeder vidner om ejerens passion for god is. Det er et forholdsvis stort gelateria med siddepladser både ude og inde. Isen er rigtig god og her er et fint udvalg af forskellige typer – også uden laktose. Udover is tilbyder de også softice og frapé, hvilket på italiensk er en blanding af mælk og is, altså det vi andre ville kalde milkshake.

Treccioni

På ydersiden af den gamle bymur ligger Treccioni, der er åbnet i februar 2019. Det er en filial af et lignende sted i Anzio, der har rødder helt tilbage til 1936. Det er et meget fint gelateria med stort udvalg – også af isdesserter. Deres is er fremragende, prøv for eksempel deres kastanjeis.

Gelaterie Mennella

Skråt over gaden i forhold til ovenfornævnte ligger Gelaterie Mennella på Piazza Mazzini. Det er et ganske lille sted uden siddepladser eller andet pjat. Her koncentrerer de sig om én ting: At lave god is. Stedet ligger lidt tilbagetrukket, så det er nemt at overse, men lad være med det, for de laver gode is.

Flere isbarer

På hovedgaden oven for havnen i retning mod kirken ligger flere isbarer med god og lækker is i solsiden. De er ikke til at overse, hvis du går en tur. Vi kunne blandt andet fremhæve Igloo, hvor der altid er lang kø. Her serveres der gode is, men der er flere andre der også byder på rigtig god og cremet is efter bedste italienske traditioner.