Strande i Nettuno

Nettuno har to sandstrande - en på hver side af haven. På begge strande er der både private områder med masser af faciliteter samt mere skrabede, men gratis, offentlige områder. Læs alt om Nettunos strande her.

At tage på stranden i Italien er markant anderledes end i Danmark. Hvor vi i Danmark er vant til at strande er offentligt tilgængelige, er de fleste strande i Italien privatejede. Det betyder også at det koster penge at benytte dem.

I princippet giver lovgivningen alle ret til at færdes i en 10 meter zone langs vandet – også på private strande. Mange steder gør ejerne af stranden bare deres til at det ikke er så nemt. Der kan være sat hegn op eller være emsige vagter. I stedet for at søge konfrontationen og holde på sin ret, er det bedste råd at fortrække til en offentlig strand, hvis ikke du har lyst til at betale.

Private og offentlige strande

Det mest almindelige blandt italienerne er at leje en solstol (lettino) og en parasol (ombrellone). Det kan være for en enkelt dag eller en hel uge. Så får man et sted at ligge og adgang til alle nødvendige faciliteter som brusere, toiletter, spisesteder og caféer.

Der findes også offentlige strande – spiaggia libera – og de er som regel skiltede. De er generelt små og tilbyder ingen eller ganske få faciliteter. Man kan kende dem på, at der ikke er opstillet parasoler og solsenge og at der er direkte adgang fra offentlig vej.

To strande i Nettuno

I Nettuno er der to strande. En på hver side af havnen. På begge sider er stranden opdelt i offentlige såvel som private afsnit. Du kan altså få det lige som du vil have det. Vi har ikke de store erfaringer med de forskellige private strandafsnit, så vi vil ikke anbefale nogle frem for andre. Nogle hoteller har aftaler med lokale strandoperatører og giver rabat, hvis man benytter disse. Forhør dig på det sted, hvor du bor.

Vil du på de offentlige strande, skal du øst for havnen følge vejen langs vandet forbi en stor kirke på venstre hånd. Herefter kommer du til en parkeringsplads og en strandpromenade. Foran denne er der et par hundrede meters offentlig strand. Vest for havnen skal du først gå langs bymuren og så følge vejen indtil du kommer til en trappe der fører ned til stranden. Her er der også et par hundrede meter med fri adgang til vandet.

Andre muligheder

Har du mod på at tage lidt længere væk fra Nettuno, kan du tage til Torre Astura, der ligger ca. 13 km sydøst for Nettuno. Det er en af det centrale Italiens bedste strande med krystalklart vand og flotte omgivelser. Også i nabobyen Anzio, der ikke ligger længere væk end at man kan gå dertil, er der flere gode strande.

Endnu længere væk ligger vandlandet Zoomarine, der er populært blandt især børnefamilier.