Om Nettuno

Nettuno ligger ved kysten en times kørsel syd for Rom. Byen har en rig forhistorie og er i dag en populær turistdestination. Læs mere om Nettuno her.

Nettuno er en by i regionen Lazio i det centrale Italien. Nettuno ligger ved kysten ved Det Tyrrhenske Hav ca. 60 km syd for Rom og har omkring 50.000 indbyggere. Beliggenheden ved havet og nærheden til Rom, der kan nås med tog på en time, gør Nettuno ideel til bade- såvel som storbyferie.

I Nettuno er der et bredt udvalg af restauranter, caféer og udskænkningssteder. Ønsker du selv at stå for nogle af måltiderne i ferien er der en godt udvalg af supermarkeder, slagtere og små købmænd.

Nettuno har en godt bevaret middelalderlig bymidte med smalle, stemningsfulde gader, kirker og pladser omkranset af en beskyttende bymur. Fæstningen Borgo Medievale bidrager også til stemningen. Marina di Nettuno er en populær lystbådehavn med butikker og spisesteder.

Byen menes at være opkaldt efter Neptun, den romerske gud for havet.

Nettunos historie

Nettunos rødder går tilbage til det første årtusinde før hvor tidsregning hvor området blev kaldt Antium indtil det blev erobret og indlemmet i Romerriget. Antium lå tilpas lagt fra den tumult og ballade der ofte var i selve Rom og blev derfor et populært sted for kejsere og andre af Romerrigets øverste folk at bygge villaer. Mest kendt er Kejser Neros Villa der strækker sig 800 meter langs kysten. I dag er kun ruinerne tilbage.

I middelalderen voksede Nettunos betydning og byen blev befæstet.

Den 22. januar 1944 var Nettuno og nabobyen Anzio stedet hvor de allierede tropper gik i land og indledte en storstilet offensiv for at befri Rom fra Nazityskland. Da offensiven var på sit højeste var der 150.000 allierede soldater i Anzio og Nettuno og nogenlunde det samme antal tyskere og italienere i en ring rundt om. Efter nogle meget hårde slag lykkedes det de allierede at nå til Rom og befri byen i starten af juni 1944.

Amerikanernes tilstedeværelse i Nettuno har blandt andet betydet at baseball er blevet meget populært i byen og Nettuno kalder sig for “The City of Baseball”. Baseball bliver dyrket i en grad, så der i Nettuno er flere baseball-klubber og et baseball-stadion med plads til 10.000 tilskuere.

I den nordlige del af byen ligger et andet vidnesbyrd om 2. Verdenskrig: En stor amerikansk militærkirkegård hvor omkring 8.000 amerikanske soldater ligger begravet.

I dag er Nettuno en by i vækst og en populær turistdestination med gode badestrande, mange spisesteder og en hyggelig bymidte. Byen har også en stor lystbådehavn.