Klima og rejsetidspunkt

Sæsonen med regulært sommervejr går i Nettuno fra maj til oktober. Vi har samlet en række tips og gode råd til hvornår det er bedst at tage på ferie i Nettuno.

Inden du begynder at arrangere din rejse til Nettuno, skal du selvfølgelig have fundet ud af, hvornår du vil afsted. Nettuno kan besøges hele året, men hvis du vil have badeferie går sæsonen, hvor vandet er 20 grader eller varmere, omtrent fra juni til oktober.

Højsæsonen er i juli og august. Det er her de lokale holder ferie. Du kan dog spare en del penge ved at tage afsted i juni eller først på efteråret. Vejrmæssigt betyder det intet. Vejret er stort set lige så godt i perioderne før og efter højsæsonen. Specielt om efteråret, efter en god lang sommer, har badevandet en rigtig god temperatur.

Vi har selv været i Nettuno i hele vinterperioden (fra november til april) og havde en rigtig fin ferie selvom det ikke var badevejr. Der var masser af solskinsdage, hvor vi nød vejret i fulde drag. Meget bedre end en råkold dansk vinter. Omkring jul er der rigtig mange arrangementer og at opleve en italiensk jul, der er helt anderledes end i Danmark, kan sagtens være grund nok til at tage på vinterferie i Nettuno.

Klimaet i Nettuno

Nettunos klima er præget af varme solrige somre med lidt nedbør, og forholdsvis milde vintre med en del nedbør. De varmeste måneder er juli og august og de koldeste måneder er januar og februar. Vi har lavet en grafisk oversigt øverst.

Temperaturen i Nettuno

De daglige gennemsnitstemperaturer I Nettuno svinger mellem lige under 9 grader om vinteren til over 23 grader om sommeren. Til sammenligning ligger gennemsnitstemperaturen i København i den varmeste måned, juli, på 17,1 grader. Der kan af og til forekomme ganske let frost i Nettuno på enkelte kolde vintermorgener, hvor der har været en skyfri nat, men det hører absolut til sjældenhederne og vi har ikke selv oplevet det.

Da de angivne temperaturer som sagt er gennemsnitstemperaturer målt over et helt døgn, betyder det at maksimumtemperaturen om dagen og minimumtemperaturen om natten vil være højere henholdsvis lavere end det opgivne. Fra juni til september vil den daglige maksimumtemperatur typisk ligge omkring 30 grader, mens minimumstemperaturen om natten er over 15 gader i denne periode. Fra maj til oktober vil man typisk opleve at temperaturen er højere end 20 grader hver eneste dag.

Vandtemperaturen i Nettuno

Generelt passerer badevandstemperaturen 20 grader i slutningen af maj og falder først under 20 grader igen hen mod slutningen af november. Højest er den i juli, august og september, hvor den ligger omkring 25 grader. Når vandet er koldest i januar, februar og marts er det omkring 14 grader.

Nedbør i Nettuno

I de tre sommermåneder juni, juli og august vil der statistisk set være 3-5 dage per måned hvor der forekommer nedbør. Det betyder ikke at det regner fra morgen til aften, men at der vil være nogle dage eller nætter hvor der kommer lidt regn. Resten af året er der omkring dobbelt så mange nedbørsdage per måned og om vinteren kan der forekomme enkelte dage med heldagsregn.